Back top Subscribe

Subscribe to the newsletter and receive all the most recent first. Promotions and discounts will not pass by you.

LET’S TALK ABOUT HAIR

Hair. And of course I’m just talking about the ones on or head. I’m not going to bore you with the history of my hair from the last 10 years, because I went from ultra long (including extensions) until super short – and I’m not proud of most of the hairdo’s (what was I thinking!). And at this moment I’m in a hair-crisis again. Damn. Last year I cut my hair really short and since then it has grown almost to a kind of short bob – and I don’t like it. It’s so not me! I want to go back to my really short hair and don’t think about those ‘stupid’ locks that annoy the heck out of me.
This makes me also think about the interesting relationship of women with their hair. It feels that a lot of girls put their identity in their long hair and make a big drama about cutting their hair. Actually I still don’t understand that. If I need to shave my head right now, no problemo! Of course, I also put my identity in my hair by saying ‘I want to cut it really short’ but by doing this I actually I want to get rid of the al the ‘bla bla and crisis’ what ‘longer hair’ brings with it. Maybe this is just my tomboy attitude haha. I know, a lot of people won’t agree with me, but this is how I think about it. This makes me also quite curious how important your hair is for you? Could you cut it really short? Let me know! Let’s talk…

Oh, and I’m going to the hairdresser this Saturday and I’m thinking about to go for something like Micah (see picture)! I’ll keep you updated via instagram (@justlikesushi)

ph/ via micahgianneli


Share This Post
 • SixFeetFromTheEdge

  Do it, supershort en superblond!

  x

 • Ik zou het zelf niet kort knippen ook omdat ik het niet goed durf (het duurt wel even voordat het weer aangroeit) en omdat ik denk dat het met niet staat. Ik vind het jou echt top staan! Ben benieuwd naar je nieuwe kapsel zaterdag!

  xx Riëlle

 • Chezzelia

  Ik ben gisteren naar de kapper geweest het is weer een stuk korter maar ik zou het niet heel snel heel kort doen omdat ik denk dat ik dan een nog boller gezicht krijg haha! Maar zeg, nooit nooit!

 • Eva

  Ik heb persoobnlijk geen problemen met kort haar, mijn man daarentegen vind het 99 van de 100 keer niet mooi bij vrouwen (don’t ask me why). Ik heb het zelf ook redelijk kort gehad, maar vanwege mijn lange gezicht staat het me voor geen meter. Vind het bij jou overigens wel heel goed staan en wat je nu hebt trouwens ook. Succes met beslissen wat je deze keer gaat doen ;) xx

  http://www.creativityandchocolate.com

 • ADDICTEDTODIY

  Kort haar was voor mij ook altijd een ‘ding’ dat ik niet durfde, terwijl ik het bij andere vrouwen wel vaak bewonderde. Ik heb ook jarenlang extensions gehad met alle hoofdpijn die erbij hoort (en de kosten!) totdat ik er een paar jaar geleden genoeg van had. Ik snapte eigenlijk niet van mezelf waarom ik al die moeite deed. Nu heb ik het kort en I’ve never felt better about myself! Het kan me niet zoveel schelen wat anderen ervan vinden, ik vind niet dat je vrouwelijkheid bepaalt wordt door de lengte van je haar. Raar eigenlijk dat vrouwen daar zo’n issue van maken, maar goed. In mijn geval komt daar nog bij dat ik kroes haar heb wat ook weer zo’n ‘ding’ is haha. Kort of lang,it’s just hair!

  • Wauw, ik ben t echt helemaal met je eens! Inderdaad, vrouwelijkheid zit niet in het haar van de vrouw. Dat moet al in je persoonlijkheid zitten!

 • Mothi

  I totally understand what you mean. I don’t have a problem with having to shave my hair either only reason why I won’t do it is because I don’t think it will fit me.

  I always had very long extensions but I went natural less than a year ago know it is very kinky and short. Still learning how to deal with haha because it shrinks like shit!

  Honestly I love short hair more on woman and if you shave it I would love it. I think It will fit you soo good! Good luck with making the decision dear!

  x’ M
  http://blvckorsomething.blogspot.nl

 • Ik weet zeker dat dat korte so mooi staat bij je echt zown power vrouw!

 • thestylecrusader

  Can’t wait to see what you decide to do with your hair!

  I totally agree with you about girls and their hair. Mine was pretty long and then I cut it shoulder length and it felt like a massive deal. I felt like a different person with it cut that short. Then I got all excited and went even shorter (more chin length) but I hated it. Seriously a bad decision. I think I’d have a really hard time dealing with having a bald head and wouldn’t even choose to go for a super short hairstyle. I’m totally envious of girls (like Natalie Portman) who can pull off really short hair. I’d imagine going that short would be quite empowering. xx

  http://thestylecrusader.com

  • Thanks for you comment and your view on it. Indeed Nathalie Portman also rocked her super short hair! And yes, going back to short gives me also that empowering feeling, i think!

 • Do you know Marta (http://addictbeiconic.blogspot.fr/) ? I think it doesn’t look good on most women, but remember Natalie Portman’s shaved head, she was fabulous.

  I’ve cut my hair twice in the last 2 weeks (mid-length bob > short bob). I’ve had it black, red and now it’s blond, I’ve had it short, long, wavy, straight… I like the change, but I hate it when it’s not really straigth. It unfortunately got shitty wavy after my first pregnancy, not too happy about that (but I got 2 more bra cups, so I can’t complain!).

  Mafalda

  http://www.mafaldadotzero.blogspot.fr

  • No, I didn’t know Marta, but she really rocks her super short hair. Thanks for sharing her blog! Love your hair by the way!

 • Yes!! Klopt! Het is gelukt ja!

 • Iris

  Ik zal mijn haar never nooit durven af te knippen, maar jouw haar vind ik kort super tof!

  http://www.lovethefabric.blogspot.nl

 • I don’t understand it either! Although I have quite long hair I’d never cry if I have to cut it. I had to cut it 2 years ago because of a movie-role and it was a strange feeling but all in all I liked it and got used to it real fast!


  – VIENNA WEDEKIND –

 • jelisaveta djukanovic

  Beautiful! You have a really nice blog here! I like your posts! :)

  My Fashion Jar